Вони люблять Путіна: Експерти у ЄС склали рейтинг прокремлівських партій Європи

Партії поділили на дві категорії - від "прозахідних", "помірковано прозахідних" до "антизахідних" і "жорстко антизахідних".

Ілюстрація:http://goldnike-777.blogspot.com

У Європі вперше склали список політичних партій, найбільш наближених до Кремля. Рейтинг наведений у новому дослідженні Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR), передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

У дослідженні проаналізовані всі 252 партії, представлені в 28 національних парламентах ЄС та Європейському парламенті. Достатньо даних для оцінки було зібрано по 181 партії у 22 країнах. Критеріями оцінки стали їхня підтримка або протидія західній ліберальній моделі, ідеям лібералізму, секуляризму, ЄС, західної архітектури безпеки, вільній торгівлі, глобалізації і трансатлантичним відносинам. Партії поділили на дві категорії - від "прозахідних", "помірковано прозахідних" до "антизахідних" і "жорстко антизахідних".

Останніх в списку ECFR 30 з 13 країн. Перше місце віддали болгарській партії "Атака", друге - "Котлеба - Народна партія Наша Словаччина", третє - угорській Jobbik. "Національний фронт" Франції на четвертому місці, Fratelli d'Italia - Centrodestra Nazionale - на п'ятому.

"За винятком шведських демократів, всі партії в цій групі підтримують більш тісні зв'язки між своєю країною і Росією, виступають за зняття санкцій проти Росії або мають партійні контакти з російським режимом. Вони хочуть покласти край європейському порядку безпеки, в основі якого лежать НАТО/ЄС, що відповідало б інтересам Росії", - йдеться у дослідженні.

Австрійські Lega Nord і "Австрійська партія свободи" пішли далі і домовилися про співробітництво з "Единой Россией".

"Проте, за деякими винятками, малоймовірно, що якась із цих сторін прийде до влади найближчим часом", - вважають автори дослідження.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: