"Вони впевнені, що Путін також вегетаріанець": Німецький журналіст пояснив помилку свого уряду

На думку Бориса Райтшустера, Захід не може зрозуміти Росію, тому що це дуже важко.

Борис Райтшустер. Фото: Німецька хвиля.

Велика дурість говорити, що Путін - божевільний. Про це повідомляють Патріоти України, посилаючись на слова німецького журналіста Бориса Райтшустера.

"Звичайно, Путін не божевільний, велика дурість так говорити. Я думаю, що у нього перебільшені і частково нераціональні деякі страхи, але треба віддати належне, його система працює дуже професійно. Наприклад, вони дуже добре аналізують Німеччину, вони прекрасно знають, де слабкі сторони Німеччини, і вони це добре використовують. А ось німці, навпаки, не розуміють цієї системи, не знають її, не знають про її слабкі сторони, і, на жаль, це дуже сумно мені, як німцю, що ми настільки непрофесійно працюємо в цьому сенсі. А в Москві в багатьох місцях дуже грамотно працюють, тому що якщо дивитися на гібридну війну і пропаганду Путіна, то вони все добре роблять, на жаль", - заявив журналіст.

Він зазначив, що Захід не може зрозуміти Росію, тому що це дуже важко. "Якщо подивитися на тих людей, які зараз працюють в Росії в цьому напрямку і деякі з них роками жили в Центральній Європі, це все одно краще, ніж німці, для яких Росія, - це щось чуже. А німці - це окремий випадок, важкий випадок, вони багато в чому у зовнішній політиці залишилися інфантильними, і у них такий погляд, що в світі залишилися одні тільки вегетаріанці, тому вони впевнені, що Путін також вегетаріанець і, відповідно, з ним треба сідати і розмовляти", - сказав Райтшустер.

На цей вислів йому нагадали, що Гітлер також був вегетаріанцем. "Ну тут я говорю про політичне вегетаріанство, тому що насправді Гітлер був найстрашнішим хижаком. А тут німці думають, що всі навколо політичні вегетаріанці, і це одна з причин, чому вони недооцінюють систему Путіна і, звичайно, не бачать цієї загрози по-справжньому. Їм дійсно здається, що все добре, і така людська психологія - це було в інших подібних ситуаціях, тобто коли були напружені часи в світі і якась політична агресія, люди дуже схильні вважати її (агресію - ред.) неіснуючою, і тих, хто про це говорить - в нашому випадку журналістів - вони ненавидять і докоряють, тому що не хочуть слухати погані новини, і для них перш за все винен той, хто передає і створює ці новини", - резюмував Борис Райтшустер.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...