Ворог під личиною друга: При Шокіні Гепрокуратура нам начебто допомагала, а в кишені тримала дулю, - антикорупційний прокурор Холодницький

Тиск із боку найвищого керівництва держави та керівництва ГПУ на НАБУ та антикорупційну прокуратуру у прямому сенсі цього слова не здійснювався, однак певне перешкоджання роботі було, розповів він.

Назар Холодницький. Фото:www.slovoidilo.ua

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький поділився тонкощами роботи з Генпрокуратурою при Шокіні. Про це він розповів в інтерв’ю Главкому, передають Патріоти України.

Холодницькйи повідомив, що тиск із боку найвищого керівництва держави та керівництва ГПУ на НАБУ та антикорупційну прокуратуру у прямому сенсі цього слова не здійснювався, однак певне перешкоджання роботі було: «Були ігри в «кота й мишки», коли ми витребували для вивчення справи з Генпрокуратури, а нам відповідали, що не можуть їх надати з тих чи інших причин. Бо «справу закрито», або навіть через те, що «директор НАБУ не є працівником НАБУ».

За чиновника Холодницького, навіть був лист-роз'яснення, підписаний Шокіним, для прокурорів, що директор Національного антикорупційного бюро не є працівником НАБУ, тому не має права витребувати справи, а прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не має їх погоджувати.

"Позиція в ГПУ була така, що, начебто, ми вам допомагаємо, але, скажемо по-простому: дулю в кишені тримаємо", - розповів керівник САП.

За словами Холодницького, незважаючи на такі дії Генпрокуратури, вдалося витребувати 17 справ, і станом на сьогодні всі вони вже передані. Але замість 5–10 днів ці справи чекали місяцями.

"Нас пробували поставити в певні рамки, штучно створені, коли, наприклад, на думку окремих працівників ГПУ, заступник Генпрокурора – керівник САП має питати дозволу у прокурора місцевої прокуратури про витребування кримінального провадження. Окрім того, для ознайомлення з таким провадженням прокурори САП мали їхати за місцем його розслідування. Зрозуміло, що така позиція не сприяла співпраці", - акцентував антикорупційний прокурор.

За його словами, тепер, після обрання нового генпрокурора, співпраця має покращитися: "На даний час є повне порозуміння з новим керівником ГПУ і я думаю, нестикування у стосунках із іншими структурними підрозділами ГПУ будуть зняті".

Окупанти просунулися по декількох напрямках на Донеччині. Зведення Генштабу Мапа бойових дій

четвер, 9 травень 2024, 8:39

Російські військові продовжили атакувати українських бійців по всій лінії фронту. Так у районі Старомайорського відбулося 19 атак, 45 на Авдіївському напрямку та 11 на Новопавлівському, розповіли в Генштабі ЗСУ. . Збройні сили Російської Федерації про...

Росія може спробувати "відтягнути" сили ЗСУ: Генерал оцінив загрозу для прикордоння України

четвер, 9 травень 2024, 8:22

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос заявив, що росіянам не вистачає сил, щоб забезпечити повноцінний наступ на Суми та Харків. Про це пише "Еспресо". "Окремо, що стосується Сум та Харкова, то росіяни мають певну кількість сил та засобів на рівні 5...