"Ворона Путіна" знов заголосила: Риторика Валентины Матвиенко о притеснениях русскоязычного населения в странах Балтии та же, что и перед вторжением в Украину, – блогер

Що ж то за жінка така, що жадає крові людської, мов сатана?

Валентина Матвієнко. Фото: neftegaz.ruУ країн Балтії з'явився серйозний привід для занепокоєння. Блогер Андрій Шепілов провів аналіз смислових оборотів і всієї тієї риторики, яку використовувала в своєму виступі скандально відома голова Ради Федерації РФ Матвієнко, повідомляють Патріоти України.

У своєму виступі вона ні на крок не відступила від лекал класичної кремлівської пропаганди. Матвієнко обурилася, мовляв, ''положение русскоязычного населения'' в в країнах Балтії дуже вже сумне.

''Россия не будет спокойно смотреть на то, как русскоязычное население в некоторых бывших республиках СССР становится объектом притеснений в области языка и образования'', - заявила Матвієнко.

Шепілов підкреслює, що подібна риторика вже використовувалася перед вторгненням в Україну, коли штучно нагніталася обстановка навколо неіснуючої проблеми, щоб аргументувати військове втручання, як це було в Криму.

Але Матвієнко все не вгамовувалася в поривах своєї хворої імперської фантазії і ось вона вже переживає, що в країнах Балтії чомусь з'явилася конфронтація щодо РФ, потім була русофобія, а потім вже Матвієнко звинувачувала всі країни Балтії в тому, що, мовляв, відривають громадян від великої культури.

І традиційно, в кінці виступу почалися погрози: ''Россия не намерена спокойно взирать на это'', - істерила Матвієнко. Правда, що ж саме її держава зробить в цій ситуації, голова Ради Федерації не уточнила.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...