"Вова, у нас вривається терпець! Дипломатія не безкінечна", - Керрі попередив Путіна

Джон Керрі закликав прискорити переговори щодо реалізації Мінських угод, особливо його елементів в сфері безпеки

Джон Керрі зустрівся з Путіним. Фото: ntv.ru.

Держсекретар США вказав на необхідність «конкретних кроків в найближчій перспективі» для врегулювання конфлікту в Сирії, пишуть Патріоти України з посиланням на "Голос Америки".

Держсекретар США Джон Керрі зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним, щоб обговорити зміцнення військової та розвідувальної співпраці в боротьбі з «Ісламським державою» і «Аль-Каїдою» в Сирії, і попередив, що без «конкретних кроків в найближчій перспективі» дипломатичні зусилля з припинення війни не можуть тривати нескінченно.

Керрі і Путін проговорили в Кремлі три години. Їх зустріч затягнулася до години ночі за місцевим часом.

Як повідомляють в Держдепартаменті, Керрі висловив занепокоєння з приводу неодноразових порушень режиму припинення бойових дій з боку сирійського уряду, яке підтримує Москва.

Також повідомляється, що Керрі і Путін обговорили необхідність посилити тиск на такі угрупування, як «Ісламська держава» і «Фронт ан-Нусра» (підрозділ «Аль-Кайди» в Сирії).

Керрі «підкреслив, що під час відсутності конкретних кроків в найближчій перспективі дипломатичні зусилля не можуть тривати нескінченно», розповів офіційний представник Держдепу Джон Кірбі, додавши, що в ході наміченої на п'ятницю зустрічі Керрі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим планується обговорити ініціативи більш докладно.

У четвер газета Washington Post опублікувала потрапив в її розпорядження документ, згідно з яким Керрі в Москві запропонує план обміну розвідувальною інформацією для виявлення цілей ударів: командування терористів, тренувальних таборів, маршрутів постачання і штаб-квартир «Фронту ан-Нусра».

Як говориться в документі, удари по цим цілям можуть наноситися американськими або російськими літаками, а розширення співпраці може бути здійснено в рамках Об'єднаної групи з імплементації, яка базується в столиці Йорданії Аммані.

Як заявив Путін на початку зустрічі з Керрі, остання розмова з президентом Обамою переконала його, що обидві сторони щирі в своїх спробах знайти рішення в Сирії.

Загравання Керрі з Росією викликають невдоволення у представників оборонних і розвідувальних органів США, які вважають, що Москва і Вашингтон в Сирії переслідують діаметрально протилежні цілі.

Офіційний представник Білого дому Джош Ернест дав зрозуміти, що тепер ініціатива за Росією.

«Росії пора прийняти серйозні рішення про те, як вона хоче використати свій вплив в Сирії, не тільки в дипломатичній сфері, але і в плані військового потенціалу», - сказав Ернест на щоденному брифінгу для преси в четвер.

«Що стосується України, держсекретар закликав прискорити переговори щодо реалізації Мінських угод, особливо його елементів в сфері безпеки», - додав він.

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...