"Возьму уроки игры на виолончели. Срочно": У Петербурзі пройшла акція з вимогою відставки Путіна (відео)

У Росії все частіше стали проходити акції з вимогою відставки президента РФ В.Путіна.

Акція, організована рухом "Весна", не була узгоджена з владою. Фото: ВВС.

У центрі Санкт-Петербурга біля арки Головного штабу пройшла акція протесту, організована рухом "Весна", колишнім молодіжним відділенням партії "Яблуко", учасники якої вимагали відставки президента Росії Володимира Путіна в світлі скандалу з панамським офшорами. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Протестувальники висловлювали свої вимоги в одиночних пікетах, не використовуючи при цьому символіку та прапори, і вдавалися до езопової мови. На їхніх плакатах було написано "Слово дня: Відставка", "Візьму уроки гри на віолончелі терміново", в стороні на лавочці лежав плакат з написом "Росія без Путіна".

Народне зібрання не було узгоджене з владою, його нечисленні учасники вимагали відставки президента Росії Володимира Путіна в світлі скандалу з панамським офшорами.

Деякі приходили в футболках з перекресленим зображенням президента і з написом "Путіну не потрібен час, йому потрібен срок". Дані пікетувальників тут же переписувала поліція.

З учасниками акції увійшли в протистояння десятки прихильників "Народно-визвольного руху". Його активісти ходили з прапорами, криками закликали перехожих "подивитися на націонал-зрадників" і пропонували демонстрантам "забиратися до Вашингтона". Поліція їх не зупиняла.

Коли прихильники "Весни" підняли вгору порожні аркуші замість плакатів, правоохоронці в мегафон попередили їх про те, що за участь в неузгодженій акції має бути затримання.

У розпал конфлікту між сторонами один з противників сходу хлюпнув в лідера "Весни" Миколу Артеменка невідомою рідиною з сильним запахом.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...