Врятувати Надію: Стало відомо, як Україна планує вирішити питання щодо Савченко

Мінюст України готує документи для звернення в Мінюст РФ з проханням про видачу Савченко для відбування покарання в Україні. Розглядається також варіант її обміну на затриманих на Луганщині ГРУшників.

Надія Савченко. Фото:espreso.tv

Українські компетентні органи готують документи на адресу російської сторони про передачу української льотчиці Надії Савченко в Україну для відбування покарання і для варіанту її обміну. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на інформоване джерело, знайоме з ситуацією, зазначають Патріоти України.

"Міністерство юстиції України готує документи для звернення в Міністерство юстиції РФ з проханням про видачу Савченко для відбування покарання в Україні", - розповіло джерело 5 квітня, уточнивши при цьому, що це є лише одним з варіантів повернення українки на батьківщину.

Другий варіант, за його словами, стосується можливого обміну на затриманих на Донбасі співробітників російського ГРУ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

"Як варіант, це будуть російські спецназівці (Єрофєєв і Александров, - ред.), яких зараз судять в Києві", - зазначив він.

У цьому випадку, відзначило джерело, відповідні документи у процедурі направляються дипломатичними каналами.

У свою чергу українські експерти в юридичній сфері пояснюють, що варіант видачі Росією Савченко в рамках Конвенції про передачу засуджених осіб передбачає звернення Мін'юстом будь-якої з двох країн, а хід документів здійснюється по лінії МЗС. Крім того, можлива її видача Україні на її особисте прохання до російських органів про відправлення її на Батьківщину.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...