Врятувати Надю: Фракція "Батьківщини" вимагає від СБУ доказів держзради Савченко, інакше підтримуватимуть екс-"номер один" свого списку і надалі

Скандал пов'язаний, зокрема, із заявами Савченко щодо війни на Донбасі.

Надія Савченко. Фото: РІА

У "Батьківщині" хочуть отримати від СБУ докази факту нібито державної зради нардепа Надії Савченко, в такому випадку готові голосувати за її виключення з комітету з нацбезпеки та оборони. Про це у "Вечірньому праймі" на "112 Україна" заявив представник фракції Сергій Соболєв, повідомляють Патріоти України.

"Моє особисте рішення буде прийматися виключно з того, що коли комітет звинуватив і СБУ заявила, що вона мала матеріали, що підтверджують державну зраду, я ознайомлюся з цими матеріалами. Якщо це буде підтверджено, моя рука не здригнеться, щоб проголосувати її виключення з комітету. Так само, як вона не здригнулася, коли голосували за виключення з фракції, за її політичні висловлювання, оскільки вона йшла у фракцію, яка чітко дотримується позиції, що є війна, є російська агресія і в умовах війни, на частині окупованої території оголошується воєнний стан. Коли Савченко почала робити заяви, протилежні з позицією партії і фракції, вона негайно була виключена з фракції, була також виключена з ПАРЄ, за це голосувала наша фракція. Ми хочемо отримати матеріали СБУ щодо державної зради", - зазначив парламентарій.

Напередодні інший представник "Батьківщини" Ігор Луценко висловив думку, що фракція не буде голосувати за виключення Савченко з парламентського комітету. Зазначимо, що до парламенту Савченко обрана в якості першого номера "Батьківщини", однак після своїх заяв щодо окупованого Донбасу, а також зустрічі з ватажками бойовиків "ЛДНР" вона була виключена зі складу фракції.

Нагадаємо, 18 січня комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки підтримав виключення народного депутата Надії Савченко. Сама ж Савченко переконана, що подібне рішення є незаконним. На її думку, це є прикладом того, як система нищить людину, коли вона починає говорити правду.

Раніше нардеп від БПП Ірина Фриз зазначила, що постанова про виключення Савченко повинна пройти регламентний комітет і тільки після цього буде винесена в сесійну залу. У свою чергу перший заступник голови комітету ВР з питань регламенту Павло Пинзеник не виключив, що депутати вже цього тижня розглянуть питання виключення Надії Савченко з комітету з питань нацбезпеки.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...