​Все більше батальйонів відповідають стандартам НАТО: Командувач Сухопутних військ ЗСУ розповів про особливості навчального процесу і чому в українців вчаться самі західні інструктори

НАТО дає ЗСУ унікальні методики та технічне обладнання, українці ж бойовий досвід сучасної війни з ворогом №1 усього вільного світу.

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко заявив, що десять українських батальйонів підготовлені за стандартами НАТО, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

Говорячи про роботу іноземних інструкторів, генерал зазначив: "Наразі така робота охоплює, в основному, підготовку підрозділів Сухопутних військ та десантно-штурмових військ. За ці два з половиною роки за стандартами НАТО підготовлено практично вже 10 батальйонів» 10-й батальйон зараз завершує підготовку.

Попко продовжив: "Інструктори відіграють дуже важливу роль, вони беруть участь в тренуванні від одиночної підготовки військовослужбовця до злагодження підрозділів на рівні батальйону. Підготовка штабів відбувається в Центрі імітаційного моделювання. За відгуками тих самих іноземних фахівців, рівень нашої підготовки іноді перевищує рівень самих інструкторів. Тому, що наші військовослужбовці, крім того, що вони вчаться, мають на додаток ще й бойовий досвід. Якого, як правило, не мають ті інструктори, які викладають їм бойові дисципліни".

"Ймовірно, саме тому наші партнери регулярно здійснюють ротації інструкторів через певний час. Це робиться для того, щоб ті інструктори, які здійснюють підготовку наших підрозділів, теж перебирали для себе той бойовий досвід, який мають частини Сухопутних військ України", - резюмував командувач.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...