Все дарма: Російський журналіст про те, чому анексія Криму відкрила "ящик Пандори"

Вслід за РФ інші країни теж можуть захотіти повернути "втрачені землі".

Ілюстрація: ЖЖАнексія Криму створила масу проблем для Росії. Це було помилкою. Таку думку висловив відомий російський телеведучий, журналіст, історик, володар чотирьох статуеток "ТЕФІ" Михайло Осокін в інтерв'ю Радіо Свобода, передають Патріоти України.

"У мене дуже складне до цього ставлення, каже журналіст, додаючи, я можу зрозуміти людей, які вважають, що "приєднання" Криму є відновленням історичної справедливості. Як історик я прекрасно пам'ятаю, як Росія освоювала Крим. І це була російська територія. Не зрозуміло, чому тоді віддали Україні. Але, з іншого боку, мені здається, що "приєднання" Криму створило масу проблем для Росії. Це було помилкою", - говорить він.

За його словами, він є прихильником збереження територіальної цілісності держав. "Якщо не дотримуватися цього принципу, то все починає розповзатися. Німеччина може зажадати Ельзас у Франції назад. Австрія може зажадати Південний Тіроль у Італії. Після Криму японці стали знову піднімати питання про Курили, а в Німеччині заговорили про Східну Пруссію. А у Фінляндії заговорили про Карелію. Це ящик Пандори, який відкрився. Страшна річ. Тому мені здається, що все це було зроблено даремно. Даремно", - підкреслив телеведучий.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...