Всі ролі розподілені: Прокурор повідомив, які функції виконували син Авакова, Чеботар та інші фігуранти у "справі рюкзаків"

Для одержання документів для участі у тендері із закупівлі рюкзаків для Нацгвардії було залучено так званий конвертаційний центр, працівники якого підробили всі документи від імені покупця і передали їх Литвину, який мав забезпечити їх пошиття.

Олександр Аваков.Фото: РБК

Прокуратура під час досудового розслідування встановила ролі колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря і сина глави МВС Олександра Авакова у справі про зловживання під час закупівлі міністерством рюкзаків для Національної гвардії. Про це заявив прокурор Олександр Снєгірьов на засіданні Солом'янського районного суду Києва, який обирає запобіжний захід Авакову-молодшому, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

"У скоєнні злочину брав участь заступник міністра Чеботар, який мав повноваження на підписання договорів і очолював тендерний комітет", – розповів він.

За словами Снєгірьова, Аваков вступив у змову з Чеботарем і спонукав його до укладення договору з підконтрольним Авакову підприємством.

Зі свого боку, зазначив прокурор, друг Авакова Володимир Литвин мав забезпечити пошиття зазначених рюкзаків, водночас їхня якість "взагалі нікого не турбувала".

Снєгірьов додав, що безпосередньо для одержання документів для участі у тендері із закупівлі рюкзаків було залучено так званий конвертаційний центр, працівники якого підробили всі документи від імені покупця і передали їх Литвину.

"Усіх цих осіб встановили, деяких із них допитали", – підкреслив він.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...