Втікач Онищенко отримав важливу перемогу у київському суді

Рішенням суду було скасовано арешт офісів на Хрещатику, що належали матері колишнього нардепа.

Олександр Онищенко. Фото:Апостроф

Солом’янський райсуд Києва скасував арешт нежилих приміщень площею 535 кв.м. по вул. Хрещатик, 27-Б, які належать ТОВ "Майдан - Плаза", заарештованих у 2016 році в рамках "газової справи" нардепа-утікача Олександра Онищенка. Про це повідомляє Судовий репортер з посиланням на суду від 17 квітня, передають Патріоти України.

Власницею компанії "Майдан - Плаза" була Іннеса Кадирова, мати Онищенка.За даним Youcontrol, у 2009 році директором "Майдан - Плаза" був сам Онищенко.

14 березня 2018 року власником фірми замість Кадирової стала компанія "Гесіс СА" (Швейцарія), бенефіціар якої - швейцарець Полло Норіс.

18 квітня Солом’янський суд за клопотанням НАБУ арештував корпоративні права "Гесіс СА" в підприємстві "Майдан - Плаза", корпоративні права вартістю понад 5 млн грн було передано в управління Нацагентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

19 квітня детектив знову звернувся до суду про арешт приміщень. Він повідомив, що по вул. Хрещатик, 27-Б фактично знаходивя офіс злочинної організації Онищенка, зокрема, з цих приміщень надсилалася податкова звітність, здійснювалося управління системами "Клієнт-Банк" підконтрольних злочинній організації компаній, а також за вказаною адресою доставлялася готівка, отримана внаслідок легалізації грошових коштів, незаконно здобутих від реалізації природного газу за заниженими цінами.

Детектив доводив, що нові власники приміщення пов’язані з Онищенком. Зокрема, у НАБУ є дані, що на ім’я нового директора "Майдан – Плаза" Арсена Приходька неодноразово виписував довіреності Онищенко та його екс-дружина Меліта, яка є громадянкою Хорватії. Також довіреність на Приходька видавала мати Онищенка.

Раніше постановою детектива приміщення були визнані речовим доказом. Однак Солом'янський райсуд Києва відкинув аргументи детектива НАБУ про те, що приміщення є доказами злочину чи підлягають спецконфіскації та відмовив НАБУ в арешті вказаних приміщень, рішення ухвалив суддя Вадим Сенін.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...