Введення миротворців на Донбас: У Кремлі уточнили свої умови

Росія пропонує створити озброєну місію ООН для захисту спостерігачів ОБСЄ на Донбасі, що діятиме 6 місяців. Про це пише видання ТАСС, посилаючись на інформацію з копії російського проекта резолюції Ради Безпеки ООН, повідомляють Патріоти України.

Відтак, у ній Кремль пропонує ввести місію ООН для захисту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ лише “після повного розведення сил і засобів сторін від фактично існуючої лінії зіткнення на період 6 місяців”.

При цьому очільник групи миротворців має доповідати про ситуацію безпосередньо генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

Відповідно до проекту, миротворці представлятимуть собою “озброєну стрілецькою зброєю місію, уповноважену виключно забезпечувати безпеку груп спостерігачів СММ ОБСЄ”, які здійснюють “цілодобовий моніторинг в зонах розведення сил і засобів сторін”.

Як повідомлялося, раніше Росія направила в ООН проект резолюції про розміщення спецмісії тільки на лінії зіткнення на Донбасі.

Пізніше після розмови з німецьким канцлером Ангелою Меркель президент Росії Володимир Путін погодився на розміщення миротворців на всій території Донбасу.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...