"Ви - наша єдина надія": Серби із Косова і Метохії написали листа Путіну

У листі серби скаржаться на те, що влада країни віддала керівництву Косова систему правосуддя, поліцію, захист цивільного населення.
Серби із Косова поскаржилися Путіну. Фото: РІА "Новини".

Рух сербів Косово і Метохії «Отечество» написало відкритого листа президенту Росії Володимиру Путіну з проханням не допустити визнання Республіки Косово на міжнародному рівні. Текст звернення наводить видання «Eadaily», передають Патріоти України.

У листі серби скаржаться на те, що влада країни віддала керівництву Косова систему правосуддя, поліцію, захист цивільного населення. «Поки існує Резолюція 1244, в якій говориться, що Косово і Метохія - це Сербія, воно Сербія», - йдеться в тексті листа.
Автори звернення заявляють, що президент Сербії Олександр Вучич збирається підписати всеосяжний мирний договір «із сепаратистами з Пріштіни», що означатиме «фактичне відокремлення Косова і Метохії від Сербії».
У разі, якщо документ дійсно буде підписаний, косовські серби закликають Володимира Путіна не погоджуватися давати місце Республіці Косово в Організації Об'єднаних Націй. Автори листа називають Путіна «єдиною надією» на те, що самопроголошена республіка Косово ніколи не буде визнана на міжнародному рівні.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...