"Ви можете говорити про те, що Крим ваш, але він ніколи не буде вашим": США вказали Росії на її місце в ООН

Саманта Пауер заявила, що анексія Криму ніколи не буде визнана ООН.

Саманта Пауер. Фото: www.ipnews.in.ua.

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер звернулася до українців в зв'язку з річницею "референдуму" в Криму, за результатами якого Росія анексувала півострів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

"На цьому тижні ми відзначаємо жахливу річницю з тих пір, як Росія запропонувала жителям Криму фальшивий вибір. Референдум, на якому був уявний вибір:" Що б ви хотіли вибрати? Покинути Україну? Або приєднатися до Росії? "Той факт, що десятки тисяч кримчан хотіли б залишитися в тих умовах, в яких жили своїм життям з гідністю і в безпеці, не брався до уваги", - заявила вона.

Поспред США зазначила, що з моменту нелегітимного референдуму і анексії жителі Криму і України щодня переживають наслідки акту агресії з боку Росії. "Це не одноразова образа. Наслідки цієї образи відчувають на собі люди, які бояться виступити з критикою місцевої влади Криму. Люди, які бачили, як їх сусідів темної ночі вивозили в мікроавтобусах, і більше про них ніхто не чув. Татари, які не можуть комфортно жити своєю культурою, об'єднуючись і виступаючи за свої права, - багатьох з них перемістили, інші живуть у смертельному страху", - підкреслила Пауер.

Вона додала, що насильство відбувається кожного дня, поки Росія продовжує незаконну окупацію Криму. "Два роки тому ми в ООН змогли мобілізувати широку коаліцію з 100 країн, які своїм голосуванням дуже чітко сказали Росії, сказали світу, що цей фальшивий референдум, ця спроба анексії ніколи не будуть визнані ООН. Ми будемо сприймати це так, як воно є, - порушенням міжнародного права, неповагою до статуту ООН, зловживанням постійним членом Ради безпеки ООН своїм привілеєм ... правом вето", - нагадала вона.

Від імені президента Барака Обами і уряду США Пауер звернулася до влади РФ. "Ви можете розповідати про те, що Крим ваш, але він ніколи не буде вашим. І від імені США і президента Обами у зв'язку з другою річницею я хочу запевнити народ України в тому, що якою б складною зараз не здавалася ситуація ... Крим є частиною України", - підсумувала вона.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...