"Ви з нами чи проти нас?": Обама вимагатиме від Греції поставити крапки над "і" та закрити порти для кораблів РФ

Також він має натиснути на Грецію, щоб вона проголосувала за відновлення європейських санкцій проти Росії

Прийшов час для ультиматумів: Барак Обама їде до Греції вирішувати "російське питання". Фото: YouTube

Чинний американський президент Барак Обама під час візиту до Афін вимагатиме від прем’єра-міністра Греції Алексіса Ціпраса закрити свої порти для кораблів ВМФ РФ. Крім того, Греція повинна проголосувати за нові санкції проти Росіїї та скасувати незаконне вето на вступ колишньої югославської республіки Македонія в НАТО. Про це йдеться в статті на порталі militaire.gr, який спеціалізується на військовій тематиці та політиці, повідомляють Патріоти України.

“Цілі раптового візиту в Грецію визначив президенту Обамі Heritage Foundation, фонд-фортеця войовничих неоконсервативних керівників американської зовнішньої політики у Вашингтоні і платформа для підживлення міністерських посад”, – пише сайт, посилаючись на статтю співробітників фонду Люка Коффі і Даніеля Кохіса.

У фонді вимагають трьох речей від Обами під час грецького візиту. Перше – натиснути на Грецію, щоб вона проголосувала за відновлення європейських санкцій проти Росії. Друге – щоб Греція виступила проти заходу військових кораблів РФ до грецьких портів.

“Поки Крим залишається під незаконною окупацією Росії і Росія продовжує підтримувати сирійського диктатора Асада, президент Обама повинен абсолютно чітко встановити, що грецька підтримка флоту РФ абсолютно недоречна для союзника в НАТО”, – йдеться в статті.

Крім того, фонд вимагає підтримати справу Македонії. У статті йдеться про те, що наполеглива позиція Греції через назву сусідньої республіки “ставить під загрозу політику відкритих дверей НАТО”.

“Греція повинна дозволити Македонії вступити в НАТО, як це передбачено тимчасовою угодою 1995 року”, – йдеться в статті. Афіни домагаються зміни назви колишньої югославської республіки, щоб її не плутали з грецькою областю Македонія, і блокують вступ Скоп’є до ЄС і НАТО.

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...