Випав з вікна 9-го поверху: Правоохоронці розслідують обставини загибелі 37-річного бійця АТО в Києві

Загиблий військовослужбовець - боєць 12 батальйону Дмитро Смирнов, який днями повернувся із зони АТО.

В мирному Києві загинув боєць 12-го батальйону Дмитро Смирнов. Фото: Фейсбук.

Правоохоронці встановлюють обставини смерті військовослужбовця, який, за попередніми даними, випав із вікна квартири на дев'ятому поверсі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ НП у м. Києві, передають Патріоти України.

Так, за даними поліції, вчора у Дніпровське управління поліції надійшло повідомлення, що біля багатоповерхівки на вулиці Бучми лежить чоловік без ознак життя. На виклик негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Після прибуття на місце події правоохоронці встановили особу потерпілого, це - 37-річний мешканець столиці, військовослужбовець, який нещодавно повернувся із зони АТО. За попередньою інформацією лікарів, чоловік помер від травм, отриманих при падінні з висоти.

Тіло потерпілого направили на судово-медичну експертизу.

Як розповів начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін, під час встановлення обставин події поліцейські опитали 52-річного власника квартири, з вікна якої випав чоловік. Киянин пояснив, що напередодні він разом із дружиною та військовослужбовцем вживав на місцевому ринку алкогольні напої. Згодом жінка пішла додому, а до них приєднався ще один знайомий: "Утрьох чоловіки продовжували розпивати спиртні напої, за деякий час вони вирішили піти в квартиру киянина, щоб продовжити застілля на кухні. Пізніше військовий нібито пішов у кімнату, а згодом усі почули гуркіт і побачили відчинене вікно й відсутність гостя".

За фактом події слідчі внесли дані в Єдиний реєстр досудових розслідувань і відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

"На цей час відомо, що власника квартири у 2007 році притягували до кримінальної відповідальності за завдання тяжких тілесних ушкоджень. Три роки тому він вийшов із місць позбавлення волі умовно-достроково, за місцем проживання його характеризують негативно. Продовжуємо працювати зі свідками й очевидцями для встановлення всіх обставин. Зараз ми розглядаємо кілька версій події, серед яких нещасний випадок, самогубство, умисне вбивство й убивство з необережності", - зазначив Олександр Кузьмін

Тим часом, у соціальній мережі "Фейсбук" пишуть, що загиблий військовослужбовець - це боєць 12 батальйону Дмитро Смирнов, який днями повернувся із зони АТО.

"Сьогодні (23.06.2017 р. - ред.) у мирному Києві було вбито двох (!!!) ветеранів АТО із 51 і 72 бригади. Убивць затримано", - написав голова Київського міського товариства ветеранів АТО Ігор Маріо на своїй сторінці у Фейсбуці.

За інформацією користувачів соцмережі "Фейсбук" уже відомо, що бійця або виштовхнули, або він випав із балкона квартири людини, у якої був у гостях, господар квартири раніше судимий.

У групі "Березняки" написали таке: "Бучми, 1.Щойно викинулася людина з вікна 9 поверху. Поліція, швидка допомога на місці. Людина не вижила".

"Він учора прийшов з АТО і святкував повернення. У нього маленька дитина залишилася. Його пограбували і викинули ... Це Тарас Лисак. Він ловить людей напідпитку і грабує їх разом зі своєю співмешканкою. Зараз забрали на допит його, він був судимий і сидів за вбивство дівчинки. Був відпущений на умовно достроково", - написали користувачі соцмережі в коментарях.

Як повідомляли Патріоти України, у Києві, біля метро "Золоті ворота", в результаті конфлікту від ножового поранення помер учасник АТО, який воював під Мар'їнкою Донецької області. Чоловіка вбили на очах у сина за гру на синтезаторі.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...