Вистачило б нагодувати всіх голодних і не тільки: Стало відомо, скільки грошей Росія витрачає на інформаційні війни

Росія витрачає щорічно близько двох мільярдів доларів на ведення інформаційної війни, фінансуючи зокрема Life News, Sputnik news, Russia Today та їм подібні ЗМІ.

Заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко розповів про те, скільки Росія витрачає на антиукраїнську пропаганду в світі, а також про складнощі у фінансовому та матеріальному забезпеченні діяльності української дипломатії. Про це він сказав в інтерв'ю Главкому, зазначають Патріоти України.

За словами Пристайка, у міністерства є питання забезпечення виживання і питання фінансування поточної діяльності.

"Що стосується виживання - це широкий спектр питань: оплачуються квартири співробітникам, опалюються офісні приміщення. В одній зі столиць у нашого посольства впала частина фронтону, треба ремонтувати, потрібні гроші і зараз.

У цілому - забезпечення представництв України в ста країнах. Це серйозний головний біль. Для уявлення про суми, які потрібні, ось приклад: ремонт даху (в будівлі українського посольства) може коштувати в західній країні 200 тис. доларів. в Україні на ці гроші можна, напевно, школу побудувати. А не виконувати наші господарські зобов'язання ми просто не можемо", - сказав заступник міністра.

"Інша частина - забезпечення діяльності міністерства. Умовно кажучи, мені потрібно, щоб завтра в New York Times вийшла стаття, де ми зможемо розповісти, що насправді відбувається на окупованих територіях Донбасу, про факти насильства і звірства, які вже відомі і зафіксовані. Така публікація буде, наприклад, коштувати десятки тисяч доларів", - зазначив Пристайко, додавши, що Україна розміщує такі публікації.

При цьому дипломат назвав суму, яка витрачається Москвою на подібні цілі.

"Близько двох мільярдів доларів витрачається Москвою на просування "політики партії" за кордоном", - сказав він.

Гроші витрачаються Росією на фінансування таких ЗМІ, як Life News, Sputnik news, Russia Today і інші.

Відносно названої суми Пристайко зазначив: "Це наш оцінковий підрахунок, вона може бути і більшою. Як ми отримали цю суму - грубо кажучи, якщо відомо, що легендарний американський ведучий Ларрі Кінг веде ток-шоу на російському телеканалі RT, то ми можемо оцінити витрати на таку зірку за гонорарами, які він отримував на CNN".

Щодо витрат України дипломат заявив, що на підтримку української громади за кордоном - в Канаді, США, Казахстані, інших країнах - де проживає 20 млн українців, передбачено 7 млн грн.

"Це гроші на підтримку українських клубів, шкіл, встановлення пам'ятників, популяризацію мови ... Сюди ж входять витрати і інформаційні кампанії", - сказав він.

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...