Виведення російських військ з Сирії набуває характеру втечі, - іноЗМІ

Виведення російських військ з Сирії пов'язане з тим, що у повстанців в районі Латакії біля російської авіабази з'явилася досить сучасна зброя, в тому числі і комплекси ППО в значній кількості, - аналітик Тім Джордан.

Путін наказав почати виведення російських військ з Сирії. Фото: bbc.com

Як повідомило джерело в ЦРУ, американська розвідка спостерігає "стрімку підготовку до евакуації військ з Сирії". Держдепартамент також виявився дещо здивований поспіхом російської сторони. Так, офіційний представник Білого дому Джон Ернест заявив, що поки не бачив повідомлень про рішення президента Росії Володимира Путіна вивести основну частину російських сил з Сирії. Про це він сказав журналістам в ході щоденного брифінгу, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Один з репортерів попросив прес-секретаря прокоментувати повідомлення, що з'явилися під час брифінгу, про швидке виведення російського контингенту. «Я поки не бачив цих повідомлень. Мені складно оцінити, який вплив це рішення матиме на [міжсирійські] переговори і як це змінить поточну динаміку. Нам потрібно подивитися, в чому саме полягають російські наміри», - сказав Ернест.

На думку аналітика Тіма Джордана з CNBC виведення російських військ з Сирії пов'язане з тим, що у повстанців в районі Латакії біля російської авіабази з'явилася досить сучасна зброя, в тому числі і комплекси ППО в значній кількості. Тільки за останній тиждень в цьому і прилеглих до нього районах було збито два літаки авіації Асада і російських сил. На його думку, падіння бази в Латакії при таких умовах тільки питання часу. Крім того, за деякими даними Туреччина ввела свої передові підрозділи на територію Сирії. Ці "зелені чоловічки" під прикриттям турецької артилерії досить успішно просуваються вперед спільно з силами сирійської опозиції.

У МО Росії повідомили, що техперсонал російської авіабази в Латакії приступив до підготовки літаків для перельоту і евакуації льотного персоналу.

При цьому за словами російської сторони, президент Сирії був проінформований про виведення військ по телефону ввечері. "Все сказане президентом (РФ Володимиром Путіним на зустрічі з Лавровим і Шойгу) було доведено до відома наших сирійських колег і погоджено з президентом Асадом", - сказав Пєсков журналістам.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...