Взялись за "кума Путіна": Суд зобов'язав Генпрокуратуру відкрити справу проти Медведчука

Правоохоронці мають внести дані в ЄРДР і розпочати розслідування.

Віктор Медведчук. Фото:reportazhyst.com

Печерський суд зобов'язав Генеральну прокуратуру відкрити кримінальне провадження щодо фактів антидержавної діяльності очільника проросійської організації "Український вибір" Віктора Медведчука. Про це на своїй сторінці у Facebook зазначив народний депутат Андрій Левус, який і звернувся до ГПУ, інформують Патріоти України.

Він додав, що правоохоронці, у свою чергу, мають внести дані в ЄРДР і розпочати розслідування. "Сьогодні через Печерський районний суд ми змогли домогтися нарешті правильного рішення. Суддя Батрин визнала бездіяльність ГПУ і винесла ухвалу, згідно з якою правоохоронці мають розслідувати факти викладені в моїй заяві", - наголосив Левус.

Він розповів, що депутати дуже довго не могли домогтися розслідування у даній справі. "Ані громадський тиск ‪#‎вільнілюди, ані наведені в зверненні підписаному майже сотнею нардепів дані, не вплинули на рішення ГПУ. Прокуратура вважала недостатньо обґрунтованими факти про злочини і відмовлялася порушити справу", - пояснив Левус.

Нагадаємо, активісти громадської організації "Вільні Люди" розпочали збір онлайн-підписів під петицією за арешт Медведчука ще 18 березня.

Також повідомлялось, що більше 30 нардепів підписали зверненння до правоохоронних органів з вимогою покарати Медведчука за державну зраду, сепаратизм та фінансування тероризму.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...