З якої ноги встане "цар"?: Путін гадає, що настав час для нового вторгнення, – The Guardian

Журналіст пише про три сценарії розвитку подій для Росії: скасування санкцій ЄС, військова вилазка з "коридором безпеки" та масштабна операція.

Володимир Путін. Фото google.com

Ситуація, що зараз відбувається в Крим, має загрозливий вигляд. І може бути, що російський президент Володимир Путін вирішив здійснити ще одне вторгнення. Про це пише журналіст The Guardian Люк Гардінг, повідомляють Патріоти України.

Крім того, Росія не припиняє таємно перевозити в Крим військову техніку. Тож ще одна військова наступальна операція цілком можлива.

"Попередні вторгнення Путіна збігалися з Олімпійськими іграми, коли увага міжнародного співтовариства відвернута чимось іншим або знаходиться у відпустках", - йдеться в статті.

Також журналіст наголошує, що цього літа для Путіна склалися й інші сприятливі передумови для вторгнення.

"США паралізовані президентськими виборами, а кандидат від республіканців Трамп натякнув, що, ставши президентом, можливо, визнає російську анексію Криму", – нагадав автор.

А Європа має проблеми через рішення британців покинути ЄС і міграційну кризу.

Відтак Гардінг бачить 3 можливі три сценарії розвитку подій:

1. Путін спробує скористатися черговою кризою, щоб переконати країни ЄС скасувати санкції, введені через український конфлікт. 2. Він готує обмежену військову вилазку, можливо, для створення "коридору безпеки", в який, безсумнівно, буде включена електростанція на українському Херсоні. 3. Він планує щось більш масштабне.

Також журналіст нагадав, що Путіну було б дуже вигідно отримати сухопутний шлях до Криму, який вирішив би чимало проблем.

"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...

"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...