З м'якого крісла - в СІЗО: У Херсоні на хабарі погорів заступник міського голови, - Юрій Луценко

Вчора, 28 вересня, співробітниками ГПУ та СБУ були затримані заступник Херсонського міського голови Аркадій Підлісний та заступник начальника Департаменту ЖКГ Херсонської міської ради Віктор Трамбовецький при отриманні хабара в розмірі 81 тис. грн.

Заступник Херсонського міського голови Аркадій Підлісний. Фото: glavcom.ua.

Заступник мера Херсона затриманий за вимагання та отримання хабара. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, пишуть Патріоти України.

"Головне слідче управління ГПУ затримало заступника мера Херсона та його спільника - депутата міськради, які вимагали з підприємців міста 15% відкат за оплату виконаних робіт", - написав він.

"80 тисяч гривень хабара стали для них останніми", - додав глава Генпрокуратури. Ім'я затриманого Луценко не уточнив.

Видання НікВесті з посиланням на джерело в Херсонській облраді повідомило, що затримання відбулося ввечері середи, 28 вересня. Співрозмовники ЗМІ уточнили, що були затримані заступник Херсонського міського голови Аркадій Підлісний та заступник начальника Департаменту ЖКГ Херсонської міської ради Віктор Трамбовецький.

"За наявною інформацією, в середу ввечері співробітниками Служби безпеки України було проведено обшуки в кабінетах Херсонської міської ради, а також у будинках чиновників. Йдеться про вимагання хабара в розмірі 81 тисяча гривень з директора ТОВ "Будмікс-Південь" Олексія Рибакова за позитивне вирішення питання про допуск компанії до проведення капітальних ремонтів житлових будинків Херсона. Обидва вони зараз знаходяться в слідчому ізоляторі", - пише видання.

За даними журналістів, відомості щодо досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання посадовими особами Херсонської міської ради неправомірної вигоди внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Ситуацію на своїй сторінці в Facebook прокоментував мер Херсона Володимир Миколаєнко.

"У місті Херсоні працює СБУ і Генеральна прокуратура. Затримано чиновників. У багатьох вдома проводяться обшуки. Правоохоронці працюють", - написав він.

Вранці 29 вересня на сайті Херсонської облради анонсували прес-конференцію Миколаєнка за фактом "розслідування фактів корупційної діяльності" одного з його заступників.

"Сьогодні (29 вересня. - Ред.) о 10.00 в малому залі міської ради відбудеться прес-конференція Володимира Миколаєнка з приводу розслідування корупційної діяльності в.о. заступника міського голови, депутата міської ради від партії "Самопоміч" Аркадія Підлісного", - інформує місцева влада.

Затримання чиновника також прокоментував віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Заступник міського голови Херсона пішов по креативному шляху енергоефективності?! Як при таких випадках простих людей переконати в економії споживання на законних підставах", - написав він своїй сторінці в Facebook, опублікувавши фото з квартири затриманого.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...