З Москви вітер дує: СБУ не змовчала у відповідь на скандальну заяву чиновника ООН про тортури в Україні

СБУ діє в рамках законодавства, відповідно про секретні урядові в’язниці на території України не може бути навіть мови, запевнила прес-секретар відомства.

Ілюстрація:112.uaУ Службі безпеки України заперечують звинувачення помічника генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича щодо створення секретних тюрем на території держави. Таку заяву зробила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

За її словами, СБУ діє в рамках законодавства, відповідно про секретні урядові в’язниці на території України не може бути навіть мови.

Гітлянська зазначила, що 3 червня запланована зустріч Шимоновича та очільника СБУ Василя Грицака. Там передбачене, зокрема, обговорення даного питання.

Як повідомлялося раніше, згідно з доповіддю ООН, яку у Києві презентував Шимонович, в Україні зафіксовано безліч випадків незаконного затримання, жорстокого поводження і навіть катувань затриманих. При цьому подібні дії дозволяють собі обидві сторони збройного конфлікту на Донбасі.

Крім того, у звіті міститься інформація про існування п’яти секретних урядових в’язниць в Україні.

"Ми повинні бути готові": Фінляндія підвищує боєздатність через можливе вторгнення РФ

понеділок, 6 травень 2024, 10:59

Фінляндія успішно перевірила свою здатність керувати військовою економікою і почала зберігати військове обладнання за межами своїх кордонів. Оскільки Гельсінкі готуються до можливого протистояння з дедалі агресивнішою Росією, передають Патріоти Україн...

Окупанти мають артилерійську перевагу 10 до 1: Аналітики оцінили ситуацію в районі Часового Яру

понеділок, 6 травень 2024, 10:48

Головною метою Росії на 2024 рік залишається захоплення Донецької та Луганської областей, оскільки війська РФ планують наступальну операцію цьогоріч влітку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр ...