З приводу ракетного скандалу Україна ініціюватиме засідання Радбезу ООН

На засіданні буде піднято питання з приводу Північної Кореї, її ракетних програм і останніх публікацій в пресі, зокрема в американському виданні The New York Times, про нібито причетність до таких програм України.

Фото:http://www.president.gov.uaМіністерству закордонних справ України доручено підготувати групу експертів та ініціювати закрите засідання Ради безпеки ООН. Про це повідомив на своєму сайті президент України Петро Порошенко, інформують Патріоти України.

На засіданні буде піднято питання з приводу Північної Кореї, її ракетних програм і останніх публікацій в пресі про нібито причетність до таких програм України.

Главі держави було передано доповідь робочої групи, яка перевіряла інформацію в статті "The New York Times" від 14 серпня 2017 року про ракетні програми КНДР.

"Робоча група вважає статтю у виданні The New York Times елементом інформаційного прикриття і відволіканням уваги світової спільноти від ймовірної участі Російської Федерації в реалізації північнокорейських ракетних програм. Робоча група одноголосно прийшла до аргументованих висновків, які повністю спростовують причетність України до реалізації програм з розробки балістичних ракет у Північній Кореї", - зазначив секретар РНБОУ Олександр Турчинов.

"Потрібно оприлюднювати висновки робочої групи та міжвідомчої комісії і проінформувати наших міжнародних партнерів та ініціювати проведення аналогічного розслідування відповідними країнами. В першу чергу, таку ж відкритість повинна продемонструвати Російська Федерація", - підсумував Петро Порошенко.

Як повідомлялося раніше, 14 серпня газета The New York Times опублікувала статтю, де допустила, що на новітніх балістичних ракетах, випробуваних КНДР останнім часом, стоять двигуни, технологія яких могла бути отримана з українського заводу "Південмаш".

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...

Але чи вистачить політичної волі? Законопроект Конгресу дозволяє Байдену конфісковувати російські активи, – посол

четвер, 18 квітень 2024, 15:39

Запропонований у Палаті представників Конгресу США 21st Century Peace through Strength Act ("Акт про мир у XXI столітті через силу") передбачає конфіскацію російських активів на користь України та розширення санкцій проти Москви. Про це заявила посол У...