З суботи у безстроковій відпустці: Москаль пояснив, за яких умов повернеться на посаду голови Закарпаття

"Повернуся на посаду тільки тоді, коли в Києві перестануть розглядати Закарпаття як полігон для політичних торгів і експериментів" - запевнив очільник області.

Геннадій Москаль. Фото:akcent.org.ua

Геннадій Москаль, який недавно зажадав від українського прем'єра Володимира Гройсмана відставку, прокоментував свій відхід з посади голови Закарпатської ОДА. Відповідне повідомлення було оприлюднено на офіційному сайті голови області, інформують Патріоти України.

За його словами, з суботи 7 травня він буде знаходиться в безстроковій відпустці.

"Повідомляю, що з 7 травня йду у відпустку і повернуся на посаду тільки тоді, коли на посаду начальника Закарпатської митниці повернуть В. Колесникова, і коли в Києві перестануть розглядати Закарпаття як полігон для політичних торгів і експериментів", - заявив Москаль.

Варто зазначити, що губернатор не бачить ніяких мотивів, окрім політичних, в зміні керівника регіональної митниці з Колесникова на Віталія Хомутинніка.

Москаль переконаний, що це свого роду домовленості, за якими раніше група "Відродження", до якої належить Хомутиннік, проголосувала на користь Володимира Гройсмана в обранні його прем'єр-міністром.

Як повідомлялося раніше глава Закарпатської ОДА відправив Гройсману письмове прохання. У тексті чиновник стверджував, що центральна влада України не реагує на злочинні тіньові схеми в регіоні, а також не робить ніякої підтримки в ліквідації криміналітету.

Саме цим Москаль аргументував своє бажання покинути займаний ним губернаторський пост.

Хочуть влаштувати торг? Сі Цзіньпін у Парижі закликав шукати "хороших шляхів" вирішення "української кризи"

понеділок, 6 травень 2024, 15:26

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін разом із партнерами нібито шукає "хороші шляхи" для завершення війни в Україні. При цьому повномасштабне вторгнення Росії в Україну він, як і раніше, назвав "українською кризою". Про це Сі Цзіньпін написав у кол...

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...