За хіматаки у Сирії: США збираються "засанкціонувати" провідного виробника бойової авіації Росії

Компанія «Сухой» є одним з лідерів на світовому ринку бойових літаків, займає першу позицію в Росії за обсягами розробки, серійного виробництва та експорту авіаційної продукції.

Мінфін США. Фото: Телеграф.

Міністерство фінансів США розглядає можливість введення санкцій проти російської компанії «Сухой», оскільки літаки її виробництва можуть використовуватися при здійсненні хімічних атак в Сирії. Про це заявив у четвер помічник глави мінфіну США Маршалл Біллінгслі на слуханнях в комітеті із закордонних справ Палати представників Конгреса, передають Патріоти України.

Конгрессмени запитали його, чи збирається вашингтонська адміністрація вводити санкції проти компанії «Сухой». «Це відмінне питання. Ми розглядаємо [можливість введення санкцій проти компанії] «Сухий». Очевидно, ми дуже стурбовані тим, що їхні літаки, наприклад, можуть бути використані в хімічних атаках проти невинних [мирних жителів] в Сирії», - відповів Біллінгслі. За його словами, якщо побоювання мінфіну США підтвердяться, «то це неприйнятно».

За словами конгресмена Білла Кітінга, адміністрація США вибірково вводить санкції проти оборонних компаній Росії і не стала вносити в чорний список компанію «Сухой», літаки виробництва якої, за його словами, задіяні в конфліктах на Україні і в Сирії. У свою чергу конгресмен Тед Лью поставив помічникові міністра питання про те, чому США не вводять санкції проти «Сухого» через контракти компанії з Іраном. «Винищувачі «Сухого» поширені повсюдно, не тільки в Ірані», - відповів Біллінгслі, додавши, що пасажирські літаки «Сухого» експлуатуються і в Сполучених Штатах. «Тому, я думаю, що нам потрібно пам'ятати про це», - зазначив він.
Біллінгслі додав, що мінфін США «дуже ретельно» розглядає питання про введення санкцій проти російської авіабудівної компанії. Помічник міністра повторив, що США «не можуть погодитися з тим, що підтримка, яку надає «Сухий», може бути пов'язана з «хімічними атаками на [мирних] громадян, безневинних людей в Сирії».
У липні 2006 року авіабудівна компанія вже потрапляла під американські рестрикції. Тоді Вашингтон звинуватив її в поставках до Ірану технологій подвійного призначення. Однак санкції щодо «Сухого» були скасовані в листопаді того ж року. Компанія «Сухой» є одним з лідерів на світовому ринку бойових літаків, займає першу позицію в Росії за обсягами розробки, серійного виробництва та експорту авіаційної продукції. Входить до Об'єднаної авіабудівної корпорації.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...