За пропозицією президента: Сейм Польщі підтримав зниження пенсійного віку

У прийнятому законопроекті передбачається повернення попереднього віку виходу на пенсію: жінок - в 60 років, чоловіків - в 65.

Сейм Польщі. Ілюстрація:Обозреватель

Депутати Сейму Польщі підтримали президентський проект закону про зниження пенсійного віку. Про це повідомляє Польське радіо, інформують Патріоти України.

У прийнятому законопроекті передбачається повернення попереднього віку виходу на пенсію: жінок - в 60 років, чоловіків - в 65.

Зараз пенсійний вік у Польщі становить 67 років, незалежно від статі. Його підвищення відбувається поступово. Такий вік виходу на пенсію повинен охопити всіх жінок до 2040 року, а всіх чоловіків - до 2020 року.

Пропозицію зміни пенсійного віку вніс до парламенту президент Польщі Анджей Дуда. Згідно з новими правилами, на пенсію зможуть вийти чоловіки, яким виповнилося 65 років, і жінки, які досягли 60-річного віку. Однак, це не буде обов'язковим.

За новий закон голосували 262 депутати, 149 були проти. Як бачимо, "Право і справедливість" виконує свої обіцянки.

Тепер над проектом працюватиме Сенат, після чого закон потрапить до президента. Нові правила повинні бути введені в дію у жовтні 2017 року.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...