​Забахали "кремлівські консерви": Представник ОБСЄ відчитав Клімкіна за видворення російської пропагандистки

Ситуація зайвий раз доводить невідкладність закону про окуповані території та офіційне визначення Росії державою-агресором. Адже ця сама гібридність розв’язує руки агентам впливу Кремля піднімати проти України інформаційну хвилю.​

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір стурбований практикою України щодо затримання і висилки з країни іноземних журналістів. Про це стурбований заявив у листі до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна після видворення в Росію Ганни Курбатової, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайті організації.

"Вигнання журналістів чи відмова їм у в'їзді в Україну – тривожні і надмірні заходи, тим більше, що вони не прозорі і відсутній належний механізм апеляції", – заявив Дезір. Цей діяч також нагадав, що держави-учасниці ОБСЄ зобов'язалися забезпечувати умови для роботи журналістів із інших країн-членів Організації з безпеки і співпраці в Європі.

У повідомленні нагадують, що раніше представник ОБСЄ звертався до української влади через інцидент із журналістами Російської державної телерадіокомпанії. Дезір зазначив, що 14 серпня Служба безпеки України депортувала Тамару Нерсесян і заборонила їй в'їзд на 3 роки через шкоду національним інтересам України.

26 липня СБУ депортувала Марію Князєву через упереджене висвітлення ситуації в Україні. Крім того, 25 серпня СБУ відмовила в реєстрації іспанським журналістам Антоніо Памплеге й Мануелю Анхель Састру, заборонивши їм в'їзд на 3 роки за "діяльність, спрямовану проти національних інтересів України".

"Я закликаю владу (України) утримуватися від накладання непотрібних обмежень на роботу іноземних журналістів, які впливають на вільний потік інформації та порушують зобов'язання ОБСЄ щодо свободи засобів масової інформації", – підсумував Дезір.

Нагадаємо, що нещодавно представник місії ОБСЄ на Донбасі засудив ЗСУ за протидію обстрілам "гібридів" Путіна на Донбасі - мають давати себе вбивати, але дотримуватись букви Мінської угоди.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"