''Заблукали на глобусі України'': Журналіст спіймав батька "Новоросії" на показовій обмовці (відео)

Обмовки припустився провідний науковий співробітник Російського інституту стратегічних досліджень Олег Неменський, який вирішив поговорити про вибори президента України.

Роман Цимбалюк. Фото: скріншот з відео.

Термін "південний схід", яким російські пропагандисти позначали тимчасово окуповані території Донбасу, почав застосовуватися ними і щодо вільних територій України. Такої обмовки припустився провідний науковий співробітник Російського інституту стратегічних досліджень Олег Неменський, який є одним з авторів концепту "Новоросії". На цей нюанс звернув увагу український журналіст Роман Цимбалюк у своєму відеоблозі на Youtube, передають Патріоти України.

Зокрема, говорячи про майбутні вибори президента України, Неменський обурився тим, що в чужій йому країні не вдався сценарій з висуненням єдиного кандидата від "південного сходу".

"Алло, гараж. "Південним сходом" взагалі-то ви називаєте окупований Донбас. А тепер це саме словосполучення застосовуєте до вільної України. Тут треба визначитися. А то росіяни загубляться на глобусі України", — прокоментував його слова Цимбалюк.

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...