Забрехався: Один з претендентів на посаду голови ДБР заплутався у власних відповідях про стаж і майно (відео)

Очолити Державне бюро розслідувань найбільше шансів мають: Олексій Горащенков, Анатолій Матіос та Ольга Варченко.

Фото:https://bihus.info/projects/nashi-groshi-zik/

Черговий тур конкурсу на посаду голови Державного бюро розслідувань завершився відбором 19 фіналістів з майже сотні бажаючих. Про це йдеться у сюжеті програми Наші гроші, передають Патріоти України.

У кулуарах конкурсу та політичних колах реальними фаворитами називають трьох кандидатів: співробітника ГПУ Ольгу Варченко, екс-помічника Порошенка Олексія Горащенкова та головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Так, один з названих претендентів - Горащенков - дав комісії та журналістам - протилежні відповіді на питання про його адвокатський стаж та майновий стан.

На комісії він говорив: "Потім життя пішло. Я почав займатися адвокатською діяльністю і досить успішним адвокатом був".

У відповіді журналісту програми про те, чому його адвокатський досвід не відображений у біографії кандидат висунув геть протилежну тезу:

"Насправді адвокатською діяльністю безпосередньо я не встиг зайнятися, оскільки отримав вже статус адвоката вже перебуваючи на державній службі".

В офіційній біографії Горащенкова вказана лише посада помічника адвоката в "Адвокатському бюро "Лотюк та партнери" та юриста в СП "Інтеркас-Київ".

Протилежні відповіді пролунали від Горащенкова і стосовно його майнового стану. На конкурсній співбесіді він зазначив, що через малі зарплати держслужбовця та скрутне становище після народження дитини його родині довелось продати квартиру.

Водночас у інтерв'ю журналістам держслужба дозволила йому накопичити близько 100 тисяч доларів готівки.

Другий фаворит конкурсу - Ольга Варченко, працівник так званого "департаменту Кононенко-Грановського" у Генпрокуратурі. Розпочала кар'єру з посади старшого помічника прокурора Дарницького району. Усі подальші посади у структурі прокуратури. Чоловік - начальник відділу Департаменту захисту економіки поліції. Державна зарплата дозволила придбати BMW X5 (2007 р.) за пільговою ціною в 11 тисяч доларів. Другий автомобіль — TOYOTA CAMRY.

У власності прокурора квартира та земля у Києві. І недобудований будинок у 220 кв. метрів. Саме з департаменту розслідування особливо важливих економічних злочинів, у якому працює Варченко, розпочався конфлікт між ГПУ та НАБУ.

Продовження конкурсного відбору продовжиться у січні 2017 року. Головного слідчого країни призначає президент за поданням прем’єр-міністра відповідно до подання конкурсної комісії. Членів комісії - по три представники Президента, Кабміну та Верховної Ради. Представники громадськості у комісії відсутні.

Державне бюро розслідувань - нова слідча структура, яка частково перебирає повноваження ГПУ та СБУ. У поточній версії закону слідчі ДБР мають розслідувати усі злочини держслужбовців першої – третьої категорії, окрім корупційних. Злочини вчинені посадовими особами НАБУ та НАЗК, включно з корупційними та військові злочини, окрім розголошення державної таємниці військового характеру.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...