"Забудьте про те, що Україна повинна вам виплачувати пенсії. Це нереально": Розенко поставив на місце "ДНР" і "ЛНР"

Соцвиплати проводяться тільки вимушеним переселенцям з тимчасово окупованих територій, які на постійній основі проживають на підконтрольній Україні території.

Павло Розенко. Фото: ЖЖВіце-прем’єр з соціальних питань Павло Розенко відмовився від ідеї двох підлеглих міністрів, які пропонували відновити соцвиплати жителям непідконтрольних територій Донбасу, повідомляютьПатріоти України.

«Відновлення соціальних виплат, в тому числі і пенсій, на окупованих територіях можливе тільки після повного виконання мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України», — передає слова Розенка прес-служба уряду.

Зазначається, що зараз соцвиплати проводяться тільки вимушеним переселенцям з тимчасово окупованих територій, які на постійній основі проживають на підконтрольній Україні території.

Віце-прем’єр зазначив, що Україна не може здійснювати соцвиплати на окупованих територіях, оскільки там не працюють державні структури і немає відділень українських банків.

«Як віце-прем’єр-міністр я заявляю, що наведення порядку в соціальних виплатах і боротьба з витоком бюджетних і пенсійних коштів на окуповані території, яку ми почали спільно з СБУ, продовжиться», — підкреслив Розенко.

Нагадаємо, напередодні міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що жителям непідконтрольних територій потрібно платити пенсії і соцвиплати.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...