"Зачепило" й Кремль: Путінські силовики засвітилися в офшорному скандалі

"Панамські документи" викрили тих, хто ховав свої "багатства" в офшорах.

Патрушев фігурує в списках Панамських документів. Фото: ЖЖСекретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев та заступник міністра внутрішніх справ Росії Ігор Зубов фігурують у списках Панамських документів. Як повідомляє Новая газета, Патрушев причетний до офшору Misam Investments Ltd (БВО), передають Патріоти України.

Зазначається, що з 2010 по 2012 рік акціонером компанії був Олексій Патрушев, племінник секретаря Радбезу. У 2012 році він продав частку свого партнера Максиму Храмцову. Патрушев зареєстрував свою компанію Misam Investments на Віргінських островах. Misam Investments була заснована влітку 2007 року. В 2010 році серед її акціонерів з'явився Олексій Патрушев, а в 2012-му році передав свою частку в офшорі Храмцову. Останні доступні документи про Misam Investments датовані липнем 2015 року, де єдиним акціонером компанії все ще зазначений Максим Храмцов. Ч

За даними кіпрського реєстру юридичних осіб, компанії Misam Investments належала компанія Hembergo Trade & Invest Ltd. Вона, в свою чергу, контролювала частку в Першому курському лікеро-горілчаному заводі. У 2012 році офшори, пов'язані з Патрушевим, реалізували свою частку в цьому підприємстві. Цікаво, що бізнес Храмцова також отримував кредити від державного Россєльхозбанку, яким керує двоюрідний брат Олексія Патрушева і син секретаря Радбезу - Дмитро Патрушев. Самі Патрушев і Храмцов відмовилися від коментарів. Щодо Зубова, то йому належить The Monumental Property Company Ltd (БВО).

З лютого 2001-го по червень 2004 року єдиним власником компанії був син заступника міністра, Денис Зубов. Син заступника міністра став власником офшору в 22 роки, і незадовго до відставки його батька з органів внутрішніх справ. Ігор Зубов обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ двічі: з 1999-го по 2001-й і з 2012-го до сьогодні. У 2001 році, незадовго до закінчення першого строку служби свого батька в міністерстві, його син заснував The Monumental Property Company на Віргінських островах. Компанія займалася нерухомістю.

У червні 2004 року Зубов-молодший продав частку в цьому офшорі Ігорю Худокормову - власнику групи "Продімекс", лідера цукрової галузі Росії і одного з найбільших землевласників в країні. Судячи з угоди про переказ акцій, 22-річний син заступника міністра реалізував свою частку за номінальною вартістю - 50 тис. доларів.

На сьогодні Денис Зубов оперує набагато більшими фінансовими потоками. Йому, наприклад, належить половина нафтотрейдера "Металіт" з виручкою майже 20 млрд рублів у 2014 році. Худокормов на запитання журналістів не відповів, а в МВС запевнили, що в деклараціях Ігоря Зубова немає акцій офшорних компаній і компетентні органи, що перевіряли ці документи, не виявили у них порушень.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін більшу частину коштів зареєстрував в офшорних компаніях Панами. Про це йдеться врозслідуванні Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP). Повідомляється, що розслідування тривало більше року і в ньому взяли участь понад 400 журналістів і 100 видань. Робота йшла в 80 країнах світу.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...