Задовго до окупації: Єльцин попередив Клінтона про анексію Криму ще у 1996 році (документ)

Це сталося під час Кремлівського обіду 21 квітня 1996 року, коли Клінтон відвідав Москву, і сторони говорили про майбутні президентські вибори в Росії.

Борис Єльцин і Білл Клінтон. Фото:censor.net.ua

Перший президент Росії Борис Єльцин попереджав свого американського колегу Білла Клінтона, що в разі повернення до влади комуністичної партії існує небезпека розв'язання громадянської війни, скасування кордонів між республіками РФ та анексії Криму. Про це йдеться у стенограмах розмов Бориса Єльцина і Білла Клінтона, опублікованих на сайті Бібліотеки колишнього президента США, повідомляють Патріоти України.

Зокрема під час Кремлівського обіду 21 квітня 1996 року, коли Клінтон відвідав Москву, сторони говорили про майбутні президентські вибори в Росії.

Єльцин як послідовний антикомуніст чітко попереджав про загрозу у випадку повернення до влади компартії.

"Існує кампанія у пресі США, в якій стверджується, що люди не повинні боятися комуністів, що вони хороші, чесні і добрі люди. Я попереджаю не вірити цьому. Більше половини з них фанатики, вони знищують все. Це означатиме громадянську війну", - додав він.

У відповідь Клінтон сказав, що розуміє, що є люди, які прагнуть викликати обурення Заходу, зокрема проти США.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...