Загострення в зоні АТО: Терористи влаштували на Донбасі "мінний дощ"

За добу бойовики обстріляли сили АТО 64 рази.

Ілюстрація: ЖЖ

У неділю, 10 квітня, терористи обстріляли українських військових з мінометів. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО, передають Патріоти України.

"Всього Збройними Силами України було зафіксовано 16 обстрілів з мінометів. Використовуючи калібр 120 мм, бойовики завдали вогневих ударів по українських підрозділах в районах населених пунктів Троїцьке і Луганське, а з калібру 82мм - поблизу Талаківки, Широкиного, Майорська і Новоселівки. Активність ворога спостерігалася і на околиці Авдіївки, де міни обох калібрів були спрямовані в українських бійців у промисловій зоні", - йдеться в повідомленні.

За добу терористи обстріляли сили АТО 64 рази. Також по укріпленнях українських військових у районі Бердянського бандитські угруповання застосували ствольную артилерію. Зокрема, у напрямку Саханки було зафіксовано 35 пострілів зі зброї калібру 122 мм.

"Крім цього, використовуючи зенітні установки, гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю і снайперів, кремлівські найманці без зупинки вели вогонь по наших опорних пунктах в районах Дослідного, Мар'їнки, Станиці Луганської, Павлополя, Зайцевого, Новотроїцького, Пісок, Новгородського і Верхньоторецька", - зазначили в штабі.

Ситуація складна: Росіяни могли окупувати мінімум 10 сіл України, - Bild

понеділок, 13 травень 2024, 17:53

Російські загарбники атакували Харківщину у двох місцях з півночі, захопивши щонайменше десять сіл. Про це заявляє аналітик Bild Юліан Рьопке. Він показав армії окупантів на Харківщини на карті, промаркувавши зону поселень, які, нібито, встиг захопити ...

"Є збільшення сірої зони": Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині, яку посилено атакує ворог

понеділок, 13 травень 2024, 17:43

Російська окупаційна армія продовжує атакувати на півночі Харківської області. Ворог наступає невеликими групами на нових напрямках, щоб максимально розосередити оборону Збройних Сил України. Ситуація на прикордонній території залишається вкрай важкою....