Загроза зі Сходу: Польща різко збільшує чисельність армії

Польські політики, на відміну від українських, можуть пишатися, що не повелися у 1990-ті на «вітер змін» з Кремля. Хижак, хоч і став слабше, однак зализавши трохи рани, знов кидається на сусідів.
Антоній Мацеревич

Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив про намір збільшити польську армію мінімум на 50% уже в найближчі роки, зазначають Патріоти України.

«Польська армія буде більше. Вже у найближчі роки ми плануємо суттєве збільшення армії, принаймні, на 50%. В кінці цього, початку наступного року будуть створені три бригади територіальної оборони на східному фланзі країни», - заявив 20 квітня голова оборонного відомства.

Пан Мацеревич уточнив, що розвиток армії не буде обмежуватися лише територіальною обороною, але торкнеться також оперативних підрозділів.

20 квітня міністр оборони Польщі взяв участь у відкритті Об'єднаного силового тренувального центру НАТО в Бидгощі. Це один з шести подібних центрів, які почали діяти на початку вересня 2015 року в шести країнах Альянсу. Їх мета полягає в координації планування та організації навчань між збройними силами Польщі та підрозділами НАТО, які будуть перебувати на території країни. Також, у разі необхідності, об'єднаний тренувальний центр організовуватиме перекидання і розподіл по території держави військ швидкого реагування НАТО.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...