"Смоленська катастрофа не була випадковістю", - міністр оборони Польщі обіцяє гучну доповідь результатів розслідування

Хід трагічних подій комісія зможе представити навесні 2018 року.

Антоні Мацаревіч. Фото: Рейтерс.

Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич анонсував доповідь підкомісії про результати розслідування Смоленської катастрофи. Зараз у польському Міноборони вважають, що розслідування має переконливі докази на користь версії, що крах президентського літака був не випадковим, передають Патріоти України.

"Скажу так: ті матеріали і висновки розслідування, які ми маємо, дозволяють з упевненістю сказати, що це не була випадковість", - цитує міністра Радіо Польща. Мацеревич додав, що хід трагічних подій комісія зможе представити навесні 2018 року.

Він попередив про можливі провокації щодо розслідувачів і серйозної кампанії для дискредитації результатів розслідування. "У ньому (в звіті - ред.) в основі будуть доказові матеріали, а не гіпотези і припущення, що літак, розмах крил якого становить приблизно 40 метрів, перекинувся в повітрі на висоті 5 або 6 метрів над землею. Тобто в основі документа буде не нісенітниця, а правда", - сказав глава Міноборони РП.

Раніше повідомлялося, що польська підкомісія зробила висновок, що ліве крило літака з керівництвом Польщі, який зазнав аварії в квітні 2010 року в небі під Смоленськом (РФ), має ознаки вибуху, а його руйнування почалося ще до зіткнення з березою.

Крім того, міністр Мацеревич раніше заявив, що польська комісія виявила запис моменту вибуху на бортовому самописці літака Ту-154, в результаті аварії якого в Смоленській області загинув президент Польщі Лех Качинський. Згодом, урядова підкомісія підтвердила слова міністра.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...