Загримів за грати: Заарештовано бізнесмена, який сплачував податки до бюджету "ЛНР"

Тепер чоловік буде відповідати за все перед судом.

СБУ. Фото: ЖЖ

Співробітники СБУ виявили бізнесмена, який постачав свою продукцію на окуповану територію і платив податки у бюджет псевдореспубліки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, передають Патріоти України.

Установлено, що місцевий "ділок" зареєстрував декілька підприємств як в окупованому Луганську, так і на контрольованій українською владою території. На підставі "угоди", укладеної з так званим "урядом" терористичної організації "ЛНР" ці підприємства сплатили до псевдодержавного "бюджету" понад 380 тисяч гривень "податків".

Крім того, бізнесмен організував постачання до тимчасово окупованої території продовольства власного виробництва на суму 700 тисяч гривень. За його перевезення через "митницю ДНР" він сплатив терористам 35 тисяч гривень.

Вказану особу затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За ч. 1 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму) бізнесмену світить покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

"Може бути пауза, але на цьому наступ росіян закінчиться": Експерт сказав, що потрібно, аби зупинити ворога

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:05

Російські окупанти зараз атакують не лише в напрямку Часового Яру Донецької області. Ворог намагається діяти на кількох напрямках одночасно, заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти України. "В принципі росіяни будуть намагатися мак...

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...