Замість Мінських угод: В ОБСЄ розробили новий план щодо повернення Донбасу, вигідний Україні

Мирний план повинен бути підписаний керівниками країн "нормандської четвірки" - України, Росії, Франції та Німеччини, а також необхідне затвердження його парламентами.

В ОБСЄ розповіли про новий план щодо Донбасу, який повинен замінити Мінські угоди, повідомляють Патріоти України з посиланням на Kleine Zeitung.

Так, згідно з новим планом, ООН і ОБСЄ повинні діяти не паралельно, а разом під загальним керівництвом на чолі з так званим спеціальним представником: це стосується як військового і поліцейського компонентів з боку ООН, так і наглядової місії ОБСЄ, яка вже діє на місцях.

Також пропонується створення Євросоюзом агентства з реконструкції, яке б діяло на Донбасі на зразок того, що раніше ЄС мав на Балканах.

Відзначається, що це агентство, діяльність якого повинна поширюватися на всі райони Донецької і Луганської областей, має співпрацювати з загальним керівництвом місії ООН і ОБСЄ, але не перебувати під його керівництвом.


ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...