Замість Сакварелідзе: В Одесі представили нового прокурора області, - джерело

Керівником прокуратури Одещини став Микола Стоянов, який вже раніше призначався на цю посаду.

Микола Стоянов. Фото:tsn.ua

В Одесі представили нового прокурора області Миколу Стоянова, який раніше вже призначався прокурором Одеської області. Нового керівника колективу прокуратури сьогодні представив заступник генерального прокурора Роман Говда, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За даними джерела в прокуратурі, Стоянова призначено без приставки "в. о.".

Раніше, 21 травня 2014 року, Стоянов вже призначався прокурором Одеської області. Однак 7 липня 2014-го генеральний прокурор Віталій Ярема на зустрічі з представниками громадських організацій Одеси заявив, що Стоянов написав про звільнення.

Стоянов родом із села Червонознам'янка Іванівського району Одеської області.

Як відомо, 29 березня в Генпрокуратурі повідомили, що заступника генерального прокурора – прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе звільнено з органів прокуратури. На сайті ГПУ зазначається, що також генпрокурор притягнув Сакварелідзе до дисциплінарної відповідальності за "грубе порушення прокурорської етики". Пізніше того ж дня Верховна Рада України дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

Сам Сакварелідзе заявив, що причиною його звільнення з посади заступника генпрокурора стала його боротьба з крадіжками, корупцією та кругова порука в прокуратурі.

У Росії вночі зазнав удару черговий НПЗ

четвер, 2 травень 2024, 8:28

Влада краю пояснила вибухи атакою нібито українських безпілотників на завод та роботою ППО. . Місцеві мешканці спочатку повідомили про характерний звук двигунів безпілотників, а потім про три вибухи. Представники влади заявили, що три безпілотники н...

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...