У прокуратурі відкрили кримінальну справу через зрив декомунізації в Одесі

Вчора депутати Одеської міськради під час сесії ухвалили рішення скасувати перейменування назв вулиць, здійснене у рамках декомунізації екс-губернатором Михайлом Саакашвілі.

В Одесі скасували декомунізовані назви вулиць. Фото: gazeta.ua.

Прокуратура Одеської області порушила кримінальне провадження за фактом повернення зміненим в рамках декомунізації вулицями колишніх назв. Про це йдеться в повідомленні на сайті прокуратури, передають Патріоти України.

Відзначається, що в прийнятому Одеською міськрадою рішенні вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, розповсюдження комуністичної, і нацистської символіки і пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

За розслідування даної справи буде відповідати слідче управління обласного управління Нацполіції.

Нагадаємо, що на вчорашньому засіданні міської ради Одеси депутати постановили, що ряд вулиць не потрапляє під дію закону про декомунізацію, повернувши їм колишні назви.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...