Замість Шокіна: Жебрівський обговорив з Порошенком посаду генпрокурора

Голова Донецької ВЦА заявив, що не готовий очолити ГПУ.

Павло Жебрівський. Фото:zn.ua

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що обговорив з президентом Петром Порошенком посаду генерального прокурора, проте очолити ГПУ він не готовий. Про це Жебрівський сказав в інтерв'ю виданню ЛІга.нет, інформують Патріоти України.

"Ми говорили про це з президентом в минулому році, коли з'явилися незрозумілі чутки, і я сказав, що мене ця позиція не цікавить. У мене є хороша і відповідальна робота. Думаю, ніхто не може сказати, що я сховався в комфортній області. Я на передку, і це не так просто - очолювати область у війні", - зазначив політик.

За його словами, розмову про нову посаду ініціював Жебрівський, оскільки почали поширюватися чутки про його нібито перехід на нове місце.

"Коли з'явилися чутки про те, що я претендую на цю посаду - в листопаді чи грудні. Я повідомив президенту, що не бачу себе генеральним прокурором. Президент мені відповів: які чутки, є діючий генеральний прокурор, я чутками не керуюся", - пояснив Жебрівський.

Він також підкреслив, що повноваження глави ГПУ занадто обмежені."У нас є антикорупційний прокурор, який методологічно підпорядкований генеральному прокурору. Те ж саме з військовим прокурором. Вплив глави ГПУ на кадрову політику досить незначний.

До кінця року у Генеральної прокуратури заберуть функцію слідства. Спільного нагляду вже немає. Так що вимоги суспільства до генпрокурора величезні, а повноважень відповісти на ці запити і вимоги у нього немає", - сказав голова ДонВЦА.

Відпрацювали точно: З’явилися супутникові знімки з місця удару ГУР по швидкісному катеру РФ у Криму

понеділок, 6 травень 2024, 17:49

Журналісти "Схем" опублікували супутникові знімки з місця удару української розвідки по швидкісному російському катеру в тимчасово окупованому Криму в ніч на 6 травня, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що журналісти встановили точну л...

"Ми бачимо": Росіяни мають великі запаси радянської військової техніки, - військовий ЗСУ

понеділок, 6 травень 2024, 17:30

Російські окупанти мають великі запаси радянської техніки. Про це в ефірі "Київ24" повідомив військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. За його словами, в основному росіяни відправляють ...