Зараз головне - вирішити українську проблему: Керрі загострив питання у Москві

Держсекретар США закликав російський уряд припинити створювати проблеми та повернутися до співпраці.

Джон Керрі. Фото: novayagazeta-ug.ru.

Головним завданням американсько-російського співробітництва є вирішення української кризи. Про це в інтерв'ю телеканалу "Вести" заявив держсекретар США Джон Керрі, передають Патріоти України.

"У вересні (під час виступу президента США Барака Обами на Генасамблеї ООН. - ред.) основною проблемою була українська криза, але з тих пір ми значно просунулися вперед. І ось я в Москві. Це доводить, що, незважаючи на розбіжності, Росія і Сполучені Штати здатні і хочуть працювати разом. Ми активно працювали разом з іранської ядерної програми, по сирійській хімічній зброї, на кліматичній конференції в Парижі. Що нам потрібно зробити зараз, на мій погляд, так це вирішити українську проблему", - підкреслив він.

Керрі зазначив, що Вашингтон не хотів би, "щоб це було проблемою, ми не шукаємо конфронтації". "Ми хотіли б, щоб з Росією нас зв'язували нормальні стосунки. Ми б хотіли бачити сильну Росію, яка б сприяла вирішенню суперечок на світовій арені, бо викликів у нас предостатньо. У нас спільні інтереси, ми повинні працювати разом", - заявив глава Держдепартаменту США.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...