"Зараз у заручниках ОРДЛО залишається 107 людей": Геращенко розповіла про кількість українських полонених

Віце-спікер парламенту пропонує ухвалити закон про допомогу родинам українських бранців.

Ірина Геращенко. Фото google.com

Представники ОРДЛО утримують у полоні 107 українських громадянів, повідомила перший віце-спікер ВР, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передають Патріоти України. "Зараз у заручниках ОРДЛО залишається 107 людей, з них - 64 військових, інші цивільні. На останній Мінській зустрічі вдалося підтвердити наявність вже 45 людей із цього списку, а не 20, як стверджували бойовики раніше", - написала Ірина Геращенко на своєму Фейсбуці.

Вона також зазначила, що у російських в'язницях перебувають 10 політичних в'язнів та українська сторона продовжує працювати щодо їхнього звільнення.

"Ми працюємо, щоб для всіх родичів заручників і для рідних, які пропали без вісти, були гарні новини (тих, хто пропав без вісти, зараз 498 людей, із них - 345 цивільні), Це надзвичайно важкий процес. І ми постійно, і на наших особистих зустрічах, інформуємо про ті деталі, які можна розказати сьогодні, аби не зашкодити", - підкреслила Геращенко.

На думку віце-спікера українського парламенту, як допомога родинам заручників Рада має ухвалити закон "про виплати родинам заручників".

Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

субота, 11 травень 2024, 12:28

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони Укра...

Запеклі бої тривають: Сили оборони вибивають росіян із "сірої зони" на Харківщині

субота, 11 травень 2024, 12:26

На півночі Харківщини утворилася так звана "сіра зона". За словами очільника Ради резервістів Сухопутних військ Івана Тимочка, після відступу противника восени 2022 року, ЗС РФ не зупинилися ідеально по лінії кордону, пише "Еспресо". "Станом на сьогод...