Затримано сепаратиста, котрий працював над створенням "Запорізької народної республіки"

​Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність мешканця Запоріжжя, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.

СБУЗа завданням кураторів з так званої "ДНР" чоловік розміщував у Інтернеті на різних інформаційно-політичних сторінках антиукраїнські матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу, зазначають Патріоти України.

Запорожець також закликав до акцій громадської непокори діючій владі, розміщував іншу інформацію для збільшення соціальної напруги в суспільстві та дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні.

Себе він позиціонував як прихильника ідеї створення "Запорізької народної республіки" у складі так званої "Новоросії".

Співробітники спецслужби також встановили, що в 2015 та на початку 2016 року чоловік з власної ініціативи через мережу Інтернет передавав ФСБ зібрані ним персональні дані, адреси, номери телефонів представників патріотичних організацій та проукраїнських діячів регіону.

Інтернет-агітатор пересилав своїм кураторам також зібрані ним відео- та фотоматеріали з детальним описом охорони та слабких місць, стратегічних та оборонних об'єктів регіону.

За оперативними даними, ця інформація використовувалася для підготовки диверсій на території Запорізької області.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у запорожця комп'ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності. Тривають оперативно-слідчі дії.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....