Заворушення в Ірані: Заарештовано екс-президента країни

У Тегерані планують посадити під домашній арешт колишнього президента республіки Махмуда Ахмадінежада за виступ перед учасниками антиурядового протесту.
Ордер на арест Ахмадинежада по данным СМИ выдан с одобрения высшего руководителя Ирана

Зі схвалення вищого керівника держави Алі Хаменеї заарештували екс-президента республіки Махмуда Ахмадінежада. Про це пише газета al-Quds al-Arabi з посиланням на кілька джерел в Тегерані, зазначають Патріоти України.

Коли стався арешт співрозмовники видання не повідомили. Відомо тільки, що політика затримали в місті Шираз на півдні країни. Приводом для арешту став виступ екс-президента Ірану перед протестуючими в місті Бушир 4 січня.

Виступаючи перед учасниками протестів Ахмадінежад заявив, що деякі іранські чиновники "живуть далеко від проблем людей" і не знають про реальну ситуацію в суспільстві. "Іран сьогодні страждає від безгосподарності, а не через відсутність економічних ресурсів", - підкреслив політик.

Він також заявив, що члени уряду нинішнього глави республіки Хасана Роухані вважають, що їм належить абсолютна влада, а прості люди "всього лише неосвічене суспільство, яке нічого не розуміє".

На думку Ахмадінежада, люди зляться на владу через її монополію на суспільні блага, а керівництво країни не сприймає ніякої критики. Джерела al-Quds al-Arabi стверджують, що влада визнала слова екс-президента "розпалюванням заворушень" і після затримання хочуть посадити політика під домашній арешт.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...