Збідніти до рівня Північної Кореї: Ті, хто говорять про повернення ядерного статусу, замовчують вартість такого кроку, - Георгій Тука (відео)

Коштів, необхідних для утримання ядерної зброї, в Україні немає.

Ядерна зброя. Фото: uatom.orgЗаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив в ефірі Еспресо.TV про те, що повернення ядерного статусу обійдеться Україні надто дорого, повідомляють Патріоти України.

"Щодо повернення атомної зброї є дуже багато спекуляцій. Ті, хто каже про повернення ядерного статусу, не кажуть про кількість коштів, які треба витратити на її утримання", - сказав він. "Уявіть собі, що було б, якби "ДНР" володіла цією ядерною зброєю", - додав чиновник.

Нагадаємо, Україна відмовилася від ядерної зброї відповідно до Будапештського меморандуму 1994 року в обмін на гарантії територіальної цілісності. Документ підписали представники України, США, Росії та Великобританії.

На боці Москви? Названо країни, які найменше підтримують членство України в ЄС і НАТО

субота, 4 травень 2024, 6:56

Серед усіх країн центрально-східної Європи найменше прихильників інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО - в Угорщині та Словаччині. При цьому серед словаків за останні роки поменшало тих, хто хотів би бачити нашу державу у західних інституці...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...