"Здолає будь-яку систему протиракетної оборони": Путін пригрозив США надпотужною зброєю і наказав посилити армію (відео)

Президент РФ заявив, що в його країни тепер є "новітня гіперзвукова зброя".
Путін пригрозив НАТО "надпотужною зброєю". Фото: ТАСС.

Президент Росії Володимир Путін має намір посилити армію і флот, щоб забезпечити готовність до повноцінних бойових дій у разі необхідності. Про це Путін повідомив у понеділок, 19 листопада, під час військових нарад у Сочі, передають Патріоти України.

Він висловив стурбованість рішенням США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, заявивши, що такі дії "не можуть залишитися й не залишаться без відповіді з російської сторони".

"Коли США в односторонньому порядку вийшли з договору про протиракетну оборону, ми відкрито і чесно заявили, що змушені будемо вжити відповідних заходів. Так і було зроблено. Тепер у Росії є гіперзвукова зброя, здатна здолати будь-яку систему протиракетної оборони", — пригрозив Путін.

"Ми бачимо, що за останні роки обстановка на планеті не стала спокійнішою, на жаль. У низці регіонів вона навіть погіршилася. Так, наприклад, далека від стабільної ситуація на Близькому Сході, в Афганістані, багато невизначеностей залишається у положенні справ на Корейському півострові", — заявив він.

Путін також поскаржився на війну на Донбасі, звинувативши Україну в тому, що вона нібито не дотримується умов Мінських домовленостей. "Блок НАТО рік за роком продовжує нарощувати військовий потенціал поблизу наших кордонів, під питанням майбутнє основоположних домовленостей у сфері контролю над озброєннями", — додав він.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...