"Здрасьте, приехали!" - В Amnesty International заявили, що заборона КПУ суперечить ідеалам Євромайдану

У правозахисній організації заявляють, що заборона Комуністичної партії відкидає Україну назад на її шляху до реформування та поваги до прав людини.

Amnesty International заявляє, що заборона комуністичної партії є кричущим порушенням свободи самовираження. Ілюстрація:ukrnationalism.com

В Amnesty International заявили, що заборона Комуністичної партії в Україні є кричущим порушенням свободи самовираження та об’єднання, небезпечним прецедентом та порушенням ідеалів Євромайдану і має бути негайно скасована. Про це повідомляється на сайті Amnesty International Ukraine, передають Патріоти України.

Вільне вираження власної думки, "особливо якщо вона суперечить провладній позиції", було одним із ідеалів Євромайдану, заявив Джон Далхаусен, директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії."Переслідування Комуністичної партії суперечить цим ідеалам", - наголосив він.

У правозахисній організації також вважають, що заборона Комуністичної партії України виключно через її назву та використання радянської символіки порушує право на свободу самовираження та об’єднання і встановлює небезпечний прецедент для українського політичного життя.

"Заборона Комуністичної партії України запровадила небезпечний прецедент. Цей крок відкидає Україну назад на її шляху до реформування та поваги до прав людини", - заявив директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії.

Далхаусен наголосив, що забороною КПУ влада використовує ті самі "драконівські методи", що і радянська влада задля придушення інакомислення.

"Сьогоднішнє рішення може розглядатися його прибічниками як боротьба з пережитками радянського минулого. Насправді ж, ефект цього рішення абсолютно протилежний, оскільки було використано ті ж самі драконівські заходи щодо придушення інакомислення", - вважає він.

Нагадаємо, 16 грудня Київський окружний адміністративний суд заборонив діяльність Комуністичної партії України, задовольнивши позов Міністерства юстиції України у повному обсязі.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...