"Жертва клятого грузина": Звинувачений у незаконному збагаченні прокурор виправдав відсутність на суді побоями під час "втечі" Саакашвілі

​Що робив заступник начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ на вулиці Костельній з оперативниками СБУ, і чи насправді був туди відряджений керівництвом, залишається загадкою.

Екс-військовий прокурор, а нині - заступник начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ Костянтин Кулик не з'явився на судове засідання у справі про незаконне збагачення через те, що нібито постраждав під час затримання екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомляє юрист Центру протидії корупції Андрій Савін із зали суду, зазначають Патріоти України. Саме засідання не відбулося через відсутність обвинувачуваного Костянтина Кулика.

Юрист ЦПК запитав у секретаря суду Тіткової І.Ю. про причини перенесення засідання. У відповідь секретар судді Голосіївського району столиці Д.М. Валігури повідомила, що обвинувачуваний у незаконному збагаченні екс-військовий прокурор "постраждав" і знаходиться в лікарні. Саме тому його адвокати просили перенести судове засідання "на невизначений термін".

Зазначається, що справа Кулика уже рік слухається в суді, проте за цей час відбулося всього 4 засідання. Це - перший в Україні судовий процес щодо незаконного збагачення високопосадовця. Відповідна стаття з'явилася у Кримінальному кодексі у 2015 році.

Екс-військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик - перший в Україні чиновник, який звинувачується в незаконному збагаченні. Йому загрожує позбавлення волі до 5 років та конфіскація майна. Справу розслідували детективи Національного антикорупційного бюро.

НАБУ та САП звинувачують військового прокурора сил Антитерористичної операції Костянтина Кулика у тому, що його видатки перевищують його доходи і у тому, що він приховує нові дорогі придбання.

Величезні статки, які не може пояснити прокурор стали відомі після журналістського розслідування.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...