Жодних контактів з окупантом: В АП України зреагували на "відмову Путіна говорити з Порошенком"

Після висунення РФ безпідставних звинувачень до України у начебто проведенні диверсійної операції в окупованому Криму офіційних розмов між президентом України Петром Порошенком та президентом Росії Володимиром Путіним не відбувалося.

Ілюстрація:7kanal.com.uaАдміністрація президента України та особисто президент Петро Порошенко не контактували з главою Росії Володимиром Путіним або представниками його Адміністрації з 7 серпня після звинувачень Москви на адресу України в організації диверсій у Криму. Про це йдеться у відповіді АПУ на запит кореспондента інтернет-видання Апостроф, зазначають Патріоти України.

"[...] інформуємо, що після висунення Росією безпідставних звинувачень України у начебто проведенні диверсійної операції в окупованому Криму офіційних розмов між президентом України Петром Порошенком та президентом Росії Володимиром Путіним не відбувалося. Також з 7 серпня 2016 року не було й офіційних контактів по лінії адміністрацій президентів України та Росії", — йдеться у відповіді.

Як повідомлялося раніше, 10 серпня у ФСБ Росії зробили гучну заяву про те, що в анексованому Криму начебто було попереджено теракт, який готувався Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Пізніше Петро Порошенко нібито дав розпорядження Міністерству закордонних справ організувати телефонну розмову з Путіним. Колишній голова СБУ, представник України в тристоронній контактній групі в Мінську Євген Марчук висловив думку, що російський лідер Володимир Путін відмовився від розмови з главою України Петром Порошенком.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...